Älä ahmi liikaa, valitse 3 pääfokusta

Taas se tapahtui. Kuukausia on ohi ja sinusta tuntuu ettet ole saanut aikaiseksi kaikkea mitä olisit halunnut. Olo on tehoton, sillä rästiin jäi monta asiaa mitä oli tarkoitus tehdä viime viikkojen aikana.

Haluaisit tehdä työsi hyvin, oppia kirjoittamaan paremmin ja opetella editoimaan videoita. Samaan aikaan haluat vaalia ystävien kanssa vietettyä aikaa, perhe-elämää ja ylläpitää urheiluharrastuksia. Haluaisit myös lukea enemmän, sillä kaapissasi roikkuu 3 uutta kirjaa täysin avaamattomana.

Tuntuu kuin aika valuisi tiimalasista läpi, etkä millään saa käytettyä sitä kaikkeen haluamaasi.

Mistä kiikastaa?

Käytätkö aikaasi vääriin asioihin?

Jos aika tuntuu valuvan käsistäsi, on hyvä miettiä seuraavaa:

  1. Mihin kaikkeen aikasi kuluu (sekä arkena, että viikonloppuisin)?
  2. Käytätkö aikaasi niihin asioihin, joita tavoittelet?
  3. Käytätkö aikaasi niihin asioihin, jotka tekevät sinut onnelliseksi?
  4. Onko jotain mitä haluaisit tehdä enemmän?

Et voi tuntea oloasi tehokkaaksi tai saavuttaa haluamiasi asioita jos käytät aikasi vääriin asioihin. TAI jos annat päivittäisten askareiden ja yllättävien menojen hallita elämääsi ilman, että mietit mitä haluat tehdä niiden lisäksi.

“Productivity isn’t about doing more things — it’s about doing the right things.”

Chris Baily

Aseta itsellesi 3 pääfokusta

Kolmen pääfokusalueen sääntö auttaa sinua keskittymään oikeisiin asioihin ja tuntemaan olosi tuotteliaaksi.

Aseta itsellesi 3 pääfokusta, joihin haluat keskittyä päivän, kuukauden tai vuoden aikana. Mieti mitkä fokusalueet ovat sinulle juuri nyt tärkeimpiä: missä haluat kehittyä, mikä on sinulle tärkeää ja mihin haluat käyttää aikasi.

Omat pääfokuseni vuodelle ovat seuraavat:

1. Haluan viettää aikaa perheen ja ystävieni kanssa

2. Haluan tuntea oloni terveeksi ja harrastaa liikuntaa joku viikko noin kolme kertaa

3. Haluan luoda Femmeworks uraverkoston, jotta voin auttaa muita naisia ja itseäni edistämään henkilökohtaista kehittymistä ja uraa

Kun olen määritellyt fokusalueet, edistän niiden toteutumista. Se ei silti tarkoita, että nämä ovat ainoat kolme asiaa mitä teen vuoden aikana. Ne ohjaavat sitä, että muistan käyttää aikaa näihin asioihin, Ne toimivat prioriteetteina. Osaan esimerkiksi sanoa ei sellaisille asioille jotka veisivät kaiken ajan näistä kolmesta pois.

Kuukauden ja päivän fokusalueet voivat olla huomattavasti tarkempia. Esimerkiksi “haluan tässä kuussa luoda verkkosivun uraverkostolle” tai “haluan tänään urheilla ja saada valmiiksi yhden asiakasprojektin”. Teen itse yleensä niin, että kirjaan pieneen punaiseen vihkoon joka päivä omat keskittymisalueeni, sillä se myös jäsentelee ajatuksiani siitä mitä oikeasti haluan päivän aikana saavuttaa.

Ennen kaikkea tämä sääntö auttaa sinua jäsentelemään sitä mitä priorisoit. Kun priorisoit oikeita asioita, tunnet olosi onnellisemmaksi ja tehokkaammaksi.

Kolmen pääfokuksen sääntö

Aseta itsellesi kolme pääFOKUSALUETTA, JoIHIN HALUAT KESKITTYÄ seuraavanI PÄIVÄNÄ, KUUKAUSINA JA vuoden aikana. Keskity näiHIN ASIOIHIN JA NIIHIN LIITTYVIEN tavoitteiden saavuttamiseen.

Kirjoittanut, Roosa-Maria Manninen

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s