Asiat, jotka olet aina halunnut tietää mentoroinnista

Haluaisitko saada mentorin, mutta et ole vielä aivan varma, millaista mentoria etsit tai mistä keskustelisit hänen kanssaan? Me tiedämme, että sopivan mentorin löytäminen ja mentorointisuhteen aloittaminen voi olla vaikeaa, joten halusimme jakaa omia oppejamme ja vinkkejämme alkuun pääsemisen helpottamiseksi.

Mentori = Enemmän työkokemusta kartuttanut henkilö, joka on motivoitunut ohjaamaan aktoria työhön ja uraan liittyvien tavoitteiden saavuttamisessa
Aktori = Innokas oppimaan mentorilta ja sparrailemaan hänen kanssaan omasta työtilanteestaan ja urasuunnitelmistaan

Mistä löydän itselleni mentorin?

Mentorointia järjestetään nykyään yhä enemmän niin työpaikoilla, järjestöissä kuin maksullisten ohjelmienkin kautta. Näiden ”valmiiden reittien” lisäksi mentorin voi hankkia myös itse! Jos näet Linkkarissa mielenkiintoisen postauksen inspiroivalta henkilöltä tai kiinnostavan urapolun, et häviä mitään kontaktipyynnön laittamisessa. LinkedInissä voit myös liittää pyyntöön viestin, jossa kerrot rohkeasti, miksi henkilö inspiroi sinua ja miksi olisit innokas kuulemaan hänen työstään tai urastaan lisää.

Voit myös kirjoittaa oman LinkedIn-postauksen, jossa kerrot etsiväsi mentoria. Asiasta kannattaa olla avoin, sillä vain se mahdollistaa sen, että muutkin alkavat miettiä, tuntisivatko he jonkun sinulle sopivan mentorin. Omassa tai tuttavasi verkostossa voi jo nyt piileskellä joku mahtava tyyppi, jonka kanssa sparrailu voisi avata uusia näkökulmia.

Millainen mentori on minulle täydellinen match?

Kun etsit itsellesi sopivaa mentoria, ota hetki aikaa sille, että pohdit, millaista tyyppiä etsit. Onko sinulle tärkeintä se, että mentori on kanssasi samalla alalla vai se, että hänellä on takanaan paljon kokemusvuosia? Mieti myös, mistä asioista haluat hänen kanssaan keskustella. Nämä asiat ohjaavat sinua mentorin valinnassa oikeaan suuntaan. Jokainen mentorointisuhde on erilainen ja muodostuu aktori-mentoriparinsa näköiseksi.

Jos osallistut jonkin tahon järjestämään mentorointiohjelmaan, saat sinulle parhaiten sopivan mentorin, kun kerrot rehellisesti hakuvaiheessa toiveistasi mentorin suhteen. Jos haluat uransa huipulla olevan johtajan, sano se ääneen! Voit esimerkiksi kuvailla hakemuksessasi unelmatyösi 10–20 vuoden päästä ja esittää toiveen, että mentori olisi vastaavassa tehtävässä. Voit myös kuvailla luonteenpiirteitä, joita toivoisit mentorillasi olevan: esimerkiksi kunnianhimoa, sitkeyttä ja vahvaa päämäärätietoisuutta. Nekin kertovat parien muodostajalle paljon siitä, millaista henkilöä kaipaat sparrailuseuraksi.

Mistä aiheista puhun mentorini kanssa?

Mentoroinnin alussa sinun kannattaa sopia yhdessä mentorin kanssa tavoite, johon mentorointi tähtää. Tavoitteen avulla pystytte seuraamaan sitä, onko tapaamisissa keskusteltu niistä asioista, jotka liittyvät tavoitteen saavuttamiseen. Tavoite auttaa myös mentoria ymmärtämään paremmin heti alusta lähtien, millaista tukea kaipaat häneltä. Näin hän osaa myös johdatella keskustelua oikeaan suuntaan. Konkreettinen tavoite voi esimerkiksi olla työpaikan vaihtaminen, ylennyksen saaminen, oman uran suunnittelu tai oman osaamisen parempi sanoittaminen.

Mentorointitapaamisissa käydyt keskustelut ovat luottamuksellisia. Voit kertoa mentorille avoimesti omasta työstäsi ja työpaikastasi ilman, että joudut pelkäämään hänen jakavan tietoa eteenpäin. Keskusteluiden on tarkoitus olla vapaamuotoisia ja keskittyä aktorin tarpeisiin. Listasimme alle muutamia asioita, joita pohtimalla voit suunnitella mentoroinnin rakennetta ja keskustelunaiheita. Näistä on myös hyvä keskustella oman mentorin kanssa!

Mentoroinnin suunnittelun avainkysymysOma vastauksesi
Mentoroinnin tavoite: mihin mentoroinnilla pyritään?
Mitä mentori voi odottaa minulta?
Mitä minä odotan mentoriltani?
Tapaamisten kesto ja määrä
Miten tapaamisten ja mentoroinnin onnistumista seurataan?
Mitä haluaisin tietää mentoristani?
Mistä aihepiireistä haluaisin keskustella mentorini kanssa?
Mitä aihepiirejä haluaisin ehkä käsitellä mentorini kanssa, jos niille jää aikaa?

Jos tapaamisia on useampia, voi olla hyödyllistä sopia etukäteen jokaiselle tapaamiselle jokin teema. Voit myös pyytää mentoriltasi kotitehtäviä, jotka valmistavat sinua tulevan tapaamisen aiheeseen.

Mitä tapahtuu mentorointisuhteen jälkeen?

Mentoroinnin yksi hyvistä puolista on se, että mentoristasi tulee sinulle tuttu kontakti, jota lähestyminen myös myöhemmin on luontevaa, kun olette aiemmin jakaneet luottamuksellisia asioita. Voit törmätä mentoriisi vaikka kymmenen vuoden päästä aivan eri tilanteessa ja olla varma siitä, että hän muistaa sinut edelleen. Säännölliset kuulumistenvaihtohetket esimerkiksi lounaan parissa on hyvä tapa pitää mentoroinnissa luomaanne suhdetta yllä.

Kerrothan meille, jos pidit tästä tekstistä – voit antaa sille taputuksen.

Kirjoittanut Janina Javanainen

Femmeworks Content & Communications Manager

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s