Työpaikan vaihto edessä? Nappaa uudessa työssä aloittaneen vinkit talteen

Femmeworksin Roosa, Jenny ja Janina kahvilassa

Muistatko, miltä työpaikan vaihto tuntuu? Se jännitys, kun et ole vielä tavannut tulevia tiimikavereitasi. Tai se odottava tunne, kun haluat jo kääriä hihat ja päästä hommiin, mutta perehdytykset ovat pahasti kesken, joten olisi hyvä malttaa vielä pieni hetki. Jotkin asiat yllättävät uuden työn aloittamisessa joka kerta, mutta tiettyyn ajattelumalliin virittäytyminen sujuvoittaa aloitusta. Kokosin tähän tekstiin havaintoni työpaikan vaihdosta heti ensimmäisen työviikon jälkeen uudessa työpaikassa.

Kaikki hyöty irti aivojen myllerryksestä

Uusi työ tuo mukanaan paljon uusia ajatuksia. Huomaat tarkastelevasi työtehtäviäsi ja organisaation toimintamalleja kriittisesti. Kun hyppäät pyörivään koneistoon täysin uutena tyyppinä, osaat kyseenalaistaa asioita, joiden kaavoihin muut ovat jo kangistuneet. Kehitysideoita pulpahtaa tuon tuosta mieleesi. Kirjaa kaikki uudet ideat ylös ja palaa niihin heti sen jälkeen, kun olet hiukan sisällä tehtävässäsi. Myös uusi työnantajasi arvostaa varmasti kehityshaluista asennetta ja prosessien parantamiseen tarttumista.

Salapoliisitaidoista on kerrankin hyötyä

Aloittaessasi uudessa työssä omasta aktiivisuudesta ja rohkeasta kyselystä on suurta apua. Vain reippaalla kyselyllä voit saada paljon vastauksia – on siis aika kaivaa sisäinen Sherlock Holmes esiin. Joskus kysymäsi asia saattaa olla jopa sellainen, jota joku muukin on miettinyt jo pitkään, mutta ei ole vain kehdannut kysyä sitä ääneen. 

Tavoitteet kirkkaiksi, työnkuva selväksi

Vaikka uudella työnantajallasi on vastuu huolehtia asianmukaisesta perehdytyksestä, vaihtelee perehdytysten laatu organisaatiokohtaisesti. Pyri osallistumaan kaikkiin mahdollisiin palavereihin, joissa voit oppia uutta. Kun olet päässyt sisälle työnkuvaasi ja ymmärrät vastuusi, aseta itsellesi tavoitteita ja suunnittele, kuinka pääset niihin. Tavoitteet tarkentuvat ajan myötä ymmärryksesi kasvaessa, mutta jo alussa tehty ajatustyö ohjaa työtäsi, lisää merkityksellisyyden tunteen kokemista ja helpottaa kokonaiskuvan muodostamista.

Ensivaikutelma voi pettää niin ihmisten kuin asioidenkin osalta

Monella meistä on tapana tehdä nopeita johtopäätöksiä melko hatarinkin perustein. Kyseessä voi olla esimerkiksi ihminen, joka vaikuttaa äreältä, tai asia, joka tuntuu epämääräiseltä. Anna jokaiselle asialle ja ihmiselle vähintään toinen mahdollisuus ennen mielipiteen muodostamista. Kun tapaat aiemmin äreältä vaikuttaneen kollegasi uudestaan, hän saattaakin olla supermukava. Aiempi olotila johtuikin huonosti nukutusta yöstä ja kotona sairastavasta lapsesta. Voi myös olla, että ensin ikävystyttävältä vaikuttanut työtehtävä osoittautuukin kiehtovaksi, kun saat lisättyä ymmärrystäsi siihen liittyvistä sinulle ennalta tuntemattomista aihealueista.

Vertailu ei kanna pitkälle

Vaikka välillä mieli lipsuu vanhaan työpaikkaan ja siellä noudatettuihin toimintatapoihin, älä vertaa liikaa uutta ja vanhaa työtäsi keskenään. Se, että asiat on tehty eri tavalla, ei välttämättä tarkoita sitä, että ne olisi hoidettu paremmin. Tuo uuteen paikkaan mukanasi toimivimmat tavat ja mallit, mutta anna tilaa myös uusien tapojen oppimiselle. Lisäksi saatat ikävöidä vanhalla työpaikallasi tärkeiksi tulleita kollegoita, mutta tulet törmäämään heihin vielä – hyvät ystävyyssuhteet eivät tarvitse työpaikkaa niiden olemassaoloon.

Suhteissa piilee suurin voima

Minne työpaikkaan ikinä menetkin, tulet huomaamaan, että suhteet ovat tärkeintä valuuttaa työelämässä. Vanhoihin kollegoihin kannattaa jättää hyvät välit sekä olla kaikille uusille tuttavuuksille ystävällinen. Vanha kollegasi saattaa tulla sinua vastaan vaikkapa kymmenen vuoden päästä seuraavassa työpaikassasi tai ex-pomosi voi toimia myöhemmin suosittelijanasi. Muista myös pyytää lähtösi yhteydessä vanhasta työpaikasta työtodistus ja LinkedIn-suositukset. Jos mahdollista, käy uudella työpaikallasi silloin tällöin paikan päällä, vaikka etätyö olisikin mahdollista: kasvokkaiset tapaamiset luovat syvempiä suhteita ja paremmin mieleenjääviä hetkiä.

Jos uusi työ odottaa nurkan takana, niin hurjasti tsemppiä sen aloitukseen. Jos taas vasta haaveilet työpaikan vaihdosta, onnea hakuun – sä hurmaat ne kyllä!

The best time for new beginnings is now.

Janina Javanainen
Janina Javanainen

Femmeworksin sisältö- ja viestintävastaava

Kerrothan meille, jos pidit tästä tekstistä – voit antaa sille taputuksen.

Tutustu myös muihin blogiteksteihin

Vieraskynä: Voiko omaa uraa suunnitella?

Urasuunnittelu-termi voi herättää ristiriitaisia ajatuksia: Voiko omaa uraa suunnitella, kun kaikkeen ei kuitenkaan voi itse vaikuttaa? Kannattaako suunnitelmia tehdä useamman vuoden päähän, vai olisiko parempi antaa elämän kuljettaa?

Työt tökkii – mikä avuksi?

Femmeworksin kuluvan kauden teemana on ollut työn merkityksellisyys. Vilma kirjoitti aiheesta osuvasti ja havaitsi, että loppujen lopuksi merkitys lähtee rakentumaan yksilön arvoista käsin. Tiedämme, että merkityksellisyyden kokemus auttaa viihtymään töissä ja lisää hyvinvointia. Kun työ on mielekästä ja merkityksellistä, on tuottavuuskin parempi. Aihe herättää välillä soraääniä: ei se työpaikka mikään huvipuisto ole, kuulkaas! Jurottajille tiedoksi, että työn merkityksellisyydestä ja työssä viihtymisessä ei ole siitä kysymys, onko töissä mahdollisuus pelata pingistä. Ja tiedättekös, joidenkin työpaikka on huvipuisto.

Merkitystä merkityksettömään – Näkökulma Simon Sinekin Find Your Why’sta

Olen aina ajatellut, että haluan työni tuntuvan merkitykselliseltä. Mutta ei minusta tullut lääkäriä, sairaanhoitajaa tai palomiestä – kuinka edes voisin tuntea työni merkitykselliseksi? Erityisesti vallitsevassa maailmantilanteessa olen myös kyseenalaistanut työn merkitystä elämässä yleensäkin. Yhdessä päivässä se kaikki voidaan kuitenkin viedä pois, ja olemme etuoikeutettuja voidessamme edes jollain tavalla keskittyä vaikkapa töihin tai opiskeluun tälläkin hetkellä.

Leave a Reply